Baharatla harmanlanmış yemekleri, acılı soslarıyla Türk damaklarına yakındır Meksika Mutfağı. Başlıca yemeklerinden olan Tortilla 12 bin yıllık Maya geçmişine dayanmaktadır. İspanyolca ‘yuvarlak pasta’ anlamına gelen tortilla mısır ve buğday unundan yapılan küçük boyda, ince ve yuvarlak bir yufka. Tortilla aynı zamanda Meksika Mutfağının geleneksel simgesi olarak benimsenmiş ve her öğünde yenen lezzetlerden biri olmuştur.
Tortilla aynı zamanda ekmek olarak değil üstü çeşitli malzemelerle süslenmek suretiyle pizza olarak da tüketilmektedir. Meksika’nın diğer lezzetlerinden biri olan Tamale popülerliğini koruyan yiyecekler arasında bulunuyor. Yapıldığı bölgeye göre kırmızı, yeşilbiber, tavuk eti ve meyvelerle mısır kabuğuna sarılarak pişirilmektedir.
Meksika Rusya’dan sonra dünyanın en çok çorba tüketen ülkelerinden biri olup kişi başına yılda 50 litre çorba tüketimi yapılır. Çorbaları genelde bütün iri taneli ürünler kullanılır. İstiridye çorbası, karides çorbası, biber kremli çorba Meksika Mutfaklarının ünlü çorbaları arasında yer almaktadır.