Fas Mutfağının Ünlü Yemeği: Tajin

Tajin yemeği lezzet, aroma, çeşni olarak Türk güvecine eşdeğer bir yemek. Tajin’i farklı kılan özellik sebzeli, etli tavuklu ve balıklı olarak yapılması. Tajin hem bu yemeğin hem de pişirilen kabın adına veriliyor. Topraktan yapılan ve iki parçadan oluşan kabın alt kısımları çukur, tabanı düzdür. Üst kapağı konik ve derin, en üst kısımda tutmayı sağlayan bir bölüm bulunmaktadır. Çok lezzetli bir yemek olduğundan içine konulan malzemeler de oldukça çeşitlidir.

Tajin Hangi ülkenin yemeğidir: Fas mutfağının ünlü yemekleri arasındadır. Tagine olarak bilinir.

tajin

Tajin Yemeği Kullanılacak Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber

Tavuk Etli Tajin Yapılışı:

1 su bardağı ince bulguru orta büyüklükte bir kaba alın. Üzerine 1,5 litre sıcak suyu gezdirip kabın kapağını kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağını tencerede ısıtın. Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. 1 kg. kemiksiz Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış yarım soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısık hale getirin. Üzerine tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika kadar pişirin. Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen bu karışımınızı tuz ve karabiberle tatlandırın. Harcınızı yumuşayan bulgurun üzerine ilave ederek geniş bir servis tabağına aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın