Kullanılacak Malzemeler:
3 Adet Yumurta
3 Su bardağı Süt
2 Tatlı kaşığı Tereyağı
3 Tatlı kaşığı Kabartma Tozu
5 Çay kaşığı Toz şeker
4 Su bardağı Un
3 Tatlı kaşığı Tuz
Yapılışı:
Derin bir kabın içerisinde 3 yumurta, 3 tatlı kaşığı tuz, 5 çay kaşığı toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar elle veya bir karıştırıcıyla çırpın. 3 su bardağı sütü kremaya ilave edip bir süre daha çırpın. 4 su bardağı unu ve 3 tatlı kaşığı kabartma tozunu az miktarlarda sık sık ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Yapışmayan bir tavayı mutfak fırçasıyla her yerini yağlayın. Kısık ateşte tavanızı ısıtın. Pankek hamurunuzu arzu ettiğiniz miktarda tavanıza dökün. Pankek tavada göz göz olduktan sonra mutfak ıspatulasıyla ters çevirin ve öteki yüzünü pişirin. Her iki tarafı piştikten sonra Pankeklerinizi bir tabağa alın. Üzerine reçel, bal veya kakaolu kremayla servis edebilirsiniz.