Mutfakların Özel Lezzeti: Bademli Perde Pilavı

Perde pilavı çok zor bir yemek olmamakla birlikte doğru ölçüleri doğru zamanda eşit kullanmayı gerektiriyor.

Kullanılacak Malzemeler:
2 su bardağı un,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Su.

Pilavı İçin:
 2 su bardağı pirinç,
1 kase tavuk eti,
2 yemek kaşığı tereyağı,
3 su bardağı tavuk suyu,
Tuz,
Karabiber,
1 su bardağı tuzsuz badem
 
Yapılışı:
Pirinci ılık tuzlu su da 15 dk bekletin. Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve kabuksuz tuzsuz bademlerden bir avuç ayırıp, kalanını tereyağında pembeleşene kadar kavurun.Ardından pirinci süzüp, ilave edin ve 3 dakika kadar kavurun. İçine tavuk etlerini ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayıp, sıcak tavuk suyunu dökün. Kısık ateşte pişirin.

Hamuru için; bir kabın içine unu, yoğurdu, yumurtayı, tuzu, sıvıyağı koyup, karıştırın ve az su ilave ederek, yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın ve istediğiniz bir kalıbın içini, margarinle yağlayın. Kalan bademleri kalıba şekilli yerleştirin. Açtığınız hamuru bademleri düşürmeden yavaşça kalıbın içerisine serin. Pişen pilavı içine dökün. Kalıbın kenarlarından sarkan hamurlarla pilavın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200° fırında, üzerindeki hamur kızarana kadar pişirin. Pişim aşamasından sonra servis edebilirsiniz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın