Malzemeler:
Krema:
150 gr. şeker
50 gr. su
3 yumurta sarısı
500 gr. sıvı şanti
Tart Hamuru:
300 gr. un
200 gr. margarin
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
İç Harcı:
100 gr. su
50 gr. şeker
500 gr. bitter çikolata
500 gr. şanti
1 demet taze nane
Yapılışı :
Tart malzemelerini karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hazırladığınız hamuru, buzdolabında bir saat beklettikten sonra yarım santim kalınlığında açın ve tart kalıplarına yerleştirin. Kabarmaması için hamuru çatalla delebilir ya da ağırlık olması için mercimek ile kalıpların içini doldurabilirsiniz. Hazırladığımız tart hamurunu 180 derecede çok hafif kızarana kadar pişirin.
Bir taraftan da krema dolgusunu hazırlayın. Öncelikle şeker ve suyu beraber kaynatın. Bu esnada mikser ile 3 adet yumurtayı çırpın. Yavaş yavaş kaynamaya başlayan şerbeti de üzerine ilave edin. Sıvı şantinizi ekleyerek de çırpmaya devam edin. (Şanti yerine sıvı krema da kullanılabilir) 1 demet naneyi çok ince kıyarak karışıma katalım. Ve bu harcı, sıkma torbası vasıtasıyla soğuyan tartlarımıza ekleyelim.
Naneli tartın sosunu yapmak için sıvı şantiyi, şekeri ve suyu beraberce kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp içerisine çikolatayı ekleyerek güzelce karıştırarak, hafifçe soğuduktan sonra tartların üzerine dökün.
Afiyet Olsun!