Orta Ve Güney Amerika’nın Popüler Lezzeti: Dolce De Leche..

Latin Amerika’nın meşhur pürüzsüz tatlısı sütün şekerle kaynatılarak buharlaşması durumunda geriye kalan karamelize olmuş şeker kıvamında bir lezzet. Meksika’da keçi sütü, Porto Riko’da şekersiz Hindistan cevizi sütüyle yapılıyor. 

Kullanılacak Malzemeler:
1 Kg. Süt
1 Çay kaşığı Vanilya özü
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Çay kaşığı Tere yağ
1 Kutu Krema (200 ml)

Yapılışı:
1 Kg. sütü büyük tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın. Sütünüz kaynamaya yakın ısıya gelmeden içine 1 Su bardağı toz şekeri ilave edin. Eklediğiniz toz şekeri sütün içinde eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Eriyen şeker ve süte 1 çay kaşığı vanilya özünü ve 1 çay kaşığı karbonatınızı ilave edin. Bir süre daha karıştırmaya devam edin. Yaklaşık ateşte 50 dakika kısık ateşte pişirin. Kaynamış karışımı ocaktan alın ve içine 1 kutu kremayı ekleyip blender ile karıştırın. Bir cam kaba boşaltarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilir, servis edebilirsiniz.
 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın