Latin Amerika’nın meşhur pürüzsüz tatlısı sütün şekerle kaynatılarak buharlaşması durumunda geriye kalan karamelize olmuş şeker kıvamında bir lezzet. Meksika’da keçi sütü, Porto Riko’da şekersiz Hindistan cevizi sütüyle yapılıyor.
Kullanılacak Malzemeler:
1 Kg. Süt
1 Çay kaşığı Vanilya özü
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Çay kaşığı Tere yağ
1 Kutu Krema (200 ml)
Yapılışı:
1 Kg. sütü büyük tencereye aktarın ve kaynamaya bırakın. Sütünüz kaynamaya yakın ısıya gelmeden içine 1 Su bardağı toz şekeri ilave edin. Eklediğiniz toz şekeri sütün içinde eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Eriyen şeker ve süte 1 çay kaşığı vanilya özünü ve 1 çay kaşığı karbonatınızı ilave edin. Bir süre daha karıştırmaya devam edin. Yaklaşık ateşte 50 dakika kısık ateşte pişirin. Kaynamış karışımı ocaktan alın ve içine 1 kutu kremayı ekleyip blender ile karıştırın. Bir cam kaba boşaltarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilir, servis edebilirsiniz.