Haftasonu Tatlı Kaçamağınız, Pekmezli Kek

2 bardak çiğ karabuğday unu

1 bardak süt (tercihen bitkisel süt)

2 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu

4 hurma

1 muz (ezilmiş)

1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezi

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yumurta

1 yemek kaşığı  karbonat (2 damla aktivite için limon suyu )

1 muz süsleme için

Yumurtaları mikserde çırpın. Önce sıvı malzemeleri ekleyin, ardından katı malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına karışımı dökün, ikiye böldüğünüz muzu resimdeki gibi yerleştirin. 160° fırında 5 dakika kadar pişirin.

Tatlandırmada kullandığımız malzemeler sizi tatmin etmediyse ekstra muz, hurma, bal veya pekmez kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

Şef Pelin Bozkurt Bilgiç

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın