Hepimizin Sevdiği Birbirinden Lezzetli Somonlu Tarifler

Norveç somonu, kemik yapısı, beyin gelişimi ve bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli yiyeceklerden biri. Dünya Sağlık Örgütü haftada iki porsiyon somon gibi yağlı balıkların tüketilmesini öneriyor. Birbirinden lezzetli somon tariflerini sizler için hazırladık..

 

SOMON VE RENKLİ SEBZELİ MAKARNA SALATASI

Malzemeler

600 g taze Norveç somonu

400 g taze Norveç somonu

400 g burgu makarna

15 çeri domates

10 siyah zeytin

50 g dolma fıstığı

5 defneyaprağı

3 kaşık natürel sızma zeytinyağı

1 roka

Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı

  • Somonun derisini sıyırıp her iki yüzünü de tuz, biber ve zeytinyağı ile tatlandırın.
  • Yapışmaz tavada her iki tarafını da 3er dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın ve hafif diri iken süzün.
  • Süzdüğünüz makarnayı soğuk suyla yıkayın ve bir kaba alın. İkiye bölünmüş ve çekirdekleri ayıklanmış zeytinleri, tavada hafif kavrulmuş dolma fıstıklarını, kıyılmış fesleğeni, yağı tuzu ve biberi makarnaya ekleyin.
  • Ardından somonu ilave edin ve üzerine da elle doğranmış körpe rokaları ekleyin.

 

MARUL VE OTLU KREM PEYNİRLİ NORVEÇ SOMON BURGER

Malzemeler

400 g Norveç somon fileto

Sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı biber karışımı baharat

4 adet burger ekmeği

Marul yaprakları

Domates

Salatalık

4 yemek kaşığı otlu krem peynir

1 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı

  • Somon filetoyu ince kıyıp tuz biber ekleyin. Karışımdan 4 burger köftesi yapın ve tereyağında her iki tarafını da altın sarısı olana kadar, yaklaşık 2 – 3 dakika kızartın.
  • Ekmek dilimlerini ızgarada ikiye bölün ve kızartın Bir dilimin üzerine burger köftesi, marul, domates ve salatalık dilimlerini yerleştirin.
  • Krem peynir ve kremayı karıştırın ve her bir burger ekmeğine bir kaşık bu karışımdan sürün. Diğer burger ekmeği dilimi ile sos sürdüğünüz dilimi birleştirin. Tercihe göre farklı bir bir sos da kullanabilirsiniz.

 

IZGARA SOMONLU SANDVİÇ

Malzemeler

500 g Norveç somon fileto

8 dilim ekmek veya 4 sandviç ekmeği

2 adet domates

1 adet arpacık soğanı

1 adet göbek marul

Tuz ve biber

Sıvı yağ

Hazırlanışı

  • Somonu porsiyonlara bölüp tuz ve biber ekin.
  • Bir ızgara folyosunu iki kat yapıp fırça ile yağlayın ve somonu üzerine yerleştirin.
  • Somonu sıcak ızgarada her iki tarafını 3er dakika kadar pişirin,
  • Domatesi dilimleyin, arpacık soğanını ince ince kıyın.
  • Marul yaprakları, domates ve arpacık soğanını, ekmek dilimlerinin yarısına dizin.
  • Her ekmek dilimine bir somon parçası yerleştirin ve üzerini bir dilim ekmek kapatın.
  • Sandviçleri ikiye bölerek servis edin.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

yazılım