Kakül Saç Modeli Kimlere Yakışır?

Zaman zaman moda olan bu saç modelinin seveninin çok olduğu kadar sevmeyeni de çoktur. Özellikle sosyal medyada ya da dizilerde beğenilen ünlülerin saçlarına yaptığı bir hamle olay olur. Kakül modası genelde gündemimize bu şekilde girer. Kakül saç modeli saç yapısına ve yüz şekline göre çok değişiklik göstermektedir. Bu saç modelini kestirmeden önce yüz yapınıza ve saç yapınıza uygun olup olmamasını araştırmanız gerekmektedir. Kestirdiğiniz an geri dönüşü olmayacak boyutta bir saç tutamıdır. Ancak kestirdiğiniz anda yaptığınız bu değişiklik dikkatlerden asla kaçmayacak ve size farklı bir tarz katacaktır.

Kakül Nasıl Kesilir?

Öncelikle saçınızı yıkayıp kurutunuz. Ardından keseceğiniz bölgeyi parmaklarının arasına alınız ve hafifçe tutunuz. Kütikül makasıyla kesmeniz daha doğru olacaktır bu makasa sayesinde daha doğru ilerleyebilir ve saçı bir anda toplu olarak kesmemiş olursunuz. Makası dikey şekilde kâküllerin içine doğru götürerek kesiniz. Alın ortasından sal ve sol köşeye doğru yavaş adımlarla kesiniz ve kaşlarınızın üzerine çıkmamaya çalışınız.

kakül nasıl kesilir
Yüz kakül nasıl kesilir

Yüz Şekillerine Göre Kakül Kesimleri

Yuvarlak Yüz Şekline Göre Kakül Modeli

yuvarlak yüz şekline göre kakül saç kesimi
yuvarlak yüz şekline göre kakül saç kesimi

Yuvarlak yüz şekline sahipsen yüzünü daha uzun göstermek için yan kısımlara doğru giden kakülleri tercih etmen daha doğru olur. Ancak yanlış şekilde kesilen kakül sizi daha yuvarlakta ve kilolu gösterebilir. Ya işini çok iyi bilen biri tarafından kestirin saçınızı ya da kakül kullanmamayı tercih ediniz.

Oval Yüz Şekline Göre Kakül Modeli

oval yüz şekline göre kakül saç kesimi
oval yüz şekline göre kakül saç kesimi

Oval yüzler tüm yüz şekillerine göre en şanslı olanlardır. Ne yapsalar yakışan insan tipleri bu yüz şekline sahiptir. Yani istediğiniz gibi bu kakül modelini kestirebilirsiniz.

Kalp Yüz Şekline Göre Kakül Modeli

kalp yüz şekline göre kakül saç kesimi
kalp yüz şekline göre kakül saç kesimi

Kalp yüz şeklinde geniş alnınızı kâkül modeliyle kapatmanız sizin için doğru bir hamle olacaktır. Kâkülünüzü yan kâkül şekliyle kestirirseniz yana doğru fönleyerek kullanırsınız ve böylece yüzünüzü daha iyi şekillendirmiş olursunuz.

Köşeli Yüz Şekline Göre Kakül Modeli

köşeli yüz şekline göre kakül saç kesimi
köşeli yüz şekline göre kakül saç kesimi

Köşeli yüz şeklindeki o keskin hattı yumuşatmak için yüzünün köşe kısımlardan uzun ve sık kâkül yaptırırsanız sizin için iyi bir tercih olacaktır. Tepeden başlayan uzun kâküllerde sizin için tercih edilebilir bir modeldir.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın