Kurban bayramına sayılı günler kaldı.. işte kurban bayramı için merak edilen her şey..
Kurban Eti Nasıl Tüketmeli?
Kurban eti kesildiği gibi tüketilmesi bizde geleneklerden biri olmasına rağmen bu durum sindirim problemlerine neden olabiliyor. Kurban eti kesildikten sonra 24 saat bekletilmeli ve ondan sonra tüketilmelidir.
Kurban Etini Sakın Kahvaltıda Tüketmeyin
Bayram kahvaltılarının vazgeçilmezi kavurma aslında sağlığımız için oldukça zararlı. Kahvaltıda mümkün olduğunca hafif yiyecekler peynir, zeytin gibi tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Kurban Etini Saklarken Dikkat Edin
Kırmızı et içerisinde bulunan proteinler açısından çok zengin olduğu için çok çabuk bozulan etlerdendir. Bunun için uzun süreli saklarken mutlaka buzluğunuzu buna göre hazırlamalı ve öyle saklamalısınız.
Kurban Eti İle Birlikte Sebze ve Salata da Tüketin
Kurban eti tüketirken yanında sebze ve salata da tüketmeniz mide sağlığınız için çok iyi olacak ve fayda sağlayacaktır.