Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

KUZU KÜLBASTI

 Malzemeler 

200 gr Kuzu Külbastı

2 adet domates

2 adet çarliston biber

1 adet soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

1 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kekik

 

Yapılışı:

 

Önceden ısıtılmış tavaya az miktarda sıvıyağ ekleyin ve  Külbastıların her iki tarafını 5’er dakika pişirerek mühürleyin. Külbastıları boş bir fırın tepsisine alın. Kuru soğan, patates, biber, domates ve sarımsak ekleyin ve sıvıyağ ilave edin. Damak tadınıza göre deniz tuzu ve karabiber ekledikten sonra sıcak su ekleyin ve fırına verin. Daha önce 180 derece ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın