Gerekli malzemeler
- 1.5 su bardağı un (165 g)
- Yarım tatlı kaşığı Kuru Maya (1.25 g)
- Yarım çay bardağı süt (50 ml)
- 4 yemek kaşığı tereyağ (60 g)
- Yarım çay bardağı şeker + 1 yemek kaşığı şeker (62 g)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin (5 g)
- 1 çay kaşığı tuz (4 g)
Garnitür için
- 500 gram istediğiniz meyve karışımı
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 3 yemek kaşığı tereyağ (45 g)
- 2.5 yemek kaşığı şeker (30 g)
- 1 paket vanilin (5 g)
- 3 yemek kaşığı irmik (45 g)
- 2 adet yumurta
Yapılışı
Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin. Un, çözdürülen maya, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, şeker, yumurta sarısı, vanilin ve tuzu karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin. Garnitür için, sütü kaynatın; tereyağ, şeker, vanilin ve irmiği ekleyerek karıştırın. Karışımı 5 dakika daha pişirin, soğutun. İrmiğe az miktarda meyve suyu ekleyebilirsiniz. Çırpılmış yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Garnitürü tart hamuru üzerine dökün. Arzu edilen meyveleri soyup, dilimleyerek üzerine yerleştirin. Kullandığınız meyveler fazla şekerli değil ise, üzerlerine şeker serpebilirsiniz. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin, soğutun.
Y