Soğan Kabuğu Saç Rengi Kimlere Yakışır: Tonları Nelerdir?

Soğan Kabuğu Saç Rengi Kimlere Yakışır?

Modayı yakından takip eden, parlak ve enerjik renkler kullanmayı seven kadınların gözdesi soğan kabuğu rengi bugünlerde oldukça revaçta. İlhamını mutfaklarda gözlerimizi dolduran sevilen sebzemiz soğandan alan bu renk, sevenlerinin saçlarında ışıldarken yüzleri aydınlatıyor. Açık kahve saç rengi, kumral saç renkleri ile bakır saç rengi ve altın yansımaların ahenkli buluşmasından ortaya çıkan soğan kabuğu rengi her yaştan kadının da kullanmaktan hoşlandığı capcanlı renkler arasında yerini alıyor.

Soğan kabuğu saç rengi, özellikle açık tenli kadınlara çok yakışmaktadır. Hatta açık tenli olmanın yanı sıra renkli gözlere sahipseniz oldukça çarpıcı bir görüntü ortaya çıkabilir. Buğday tenli veya esmer kadınlara ise soğan kabuğu renginden ziyade kahve tonlarının yoğunlukta olduğu bakır renkleri denemelerini öneririz.

Soğan Kabuğu Saç Rengi Tonları Nelerdir?

Soğan kabuğu saç renginin iki tonu mevcuttur. Bunlardan biri açık soğan kabuğu rengidir. Açık tonlar sevenlerin kullanabileceği bu rengi özellikle gençler tercih edebilir. Yalnız bu ton kullanılırken çok çabuk akma yapabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Açık tonlardan uzak durmak isteyen, bir nebze daha koyu renk olsun diyenler ise koyu soğan kabuğu rengini kullanabilir. Bu renk biraz daha koyu olmasına rağmen klasik bir duruş sergilemeyeceği için severek kullanabilirsiniz.

Soğan Kabuğu Saç Rengi
Soğan Kabuğu Saç Rengi

Soğan Kabuğu Rengi ile Hangi Saç Modelleri Kullanılabilir?

Soğan Kabuğu saç rengi kısa saç modelleri ile de uzun saç modelleri ile de rahatlıkla kullanılabilir olmasına rağmen özellikle düz ve uzun saçlarda daha güzel görünmektedir. Saçlarının rengi kadar şekli ile de dikkat çekmek isteyen kadınlar ise hacimli bir görüntü sağlayacak olan katlı kesimleri tercih edebilirler.

Soğan Kabuğu Saç Rengi Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle özellikle saç renginin duruşunu değiştiren bir etken olan makyaj konusundan bahsedelim. Bu rengi kullanan kadınların solgun görünmemek için az da olsa makyaj yapması gerekebilir. Ancak bu makyaj yapılırken soğan kabuğu saç renginin canlı bir renk olması sebebi ile makyajımızda çok canlı renklerden kaçınmalıyız. Ayrıca ağır bir makyaj yerine hafif, doğal görünümlü bir makyaj tercih etmek de daha doğru olacaktır.

Soğan Kabuğu Saç Rengi Tonları
Soğan Kabuğu Saç Rengi Tonları

Bunun yanında soğan kabuğu rengi iyi bakılması gereken renklerdendir. Aslında boya işleminden geçen tüm saçların özenle bakılması şarttır. Fakat soğan kabuğu gibi hızla akan ve parlaklık özelliğini çok çabuk kaybetme durumu bulunan renkleri tercih edenlerin bakım konusuna daha fazla yoğunlaşmaları gerekir. Bunun için oldukça standart sayılabilecek; doğru ve dengeli beslenme, yıkama esnasında aşırı sıcak su kullanmama, çok fazla ısıl işlem uygulamaktan kaçınma, rengi ve parlaklığı korumak için saç maskelerini ihmal etmeme gibi bakım adımları takip edilebilir.

Turuncu Renk Saç Kimlere Yakışır makalemizi mutlaka okuyun!

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın