Tansiyon Yükselmesi Belirtileri: Tansiyon Neden Yükselir

Genellikle ileriki yaşlarda görülebilen tansiyon yükselmesi belirtileri nelerdir? Bu durum sadece yüksek tansiyon hastalarının mı başına gelir?
Vücuttaki kan basıncının yükselmesi ile ortaya çıkan tansiyon yükselmesi, birçok sağlık problemini de yanında getiriyor. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde beyin kanaması, felç gibi riskleri de doğurabilen bu durum nasıl anlaşılır diye soruyorsanız tansiyon yükselmesi belirtileri bunun için bir yöntem olabilir.
Tansiyon Nedir?
Tansiyon; atardamar içerisinde bulunan kan basıncına verilen addır. Sağlıklı bir bireyde büyük tansiyonun 120-130 arasında, küçük tansiyonun ise 70-90 arasında olması normal bir durumdur.

Tansiyon Neden Yükselir?

* Stres,
* Aşırı tuz tüketmek,
* Şeker hastalığı,
* Genetik faktörler,
* Böbrek üstü bezi hastalıkları,
* Obezite,
* Böbrek hastalıkları tansiyon yükselmesine neden olabilir.

Tansiyon Yükselmesi Belirtileri

Vücuttaki tansiyonun yükseldiğini anlamak için aşağıda bulunan belirtilere bakmak gerekir. Eğer bu semptomlardan bir ya da birkaçı sizde varsa acil şekilde uzman bir doktora muayene olmanız gerekir.
* İdrarda kan görülmesi,
* Göğüste ağrı,
* Çok şiddetli baş ağrısı,
* Boyundan başa vuran ağrı,
* Nefes alıp verirken zorlanma,
* Yorgunluk,
* Kulaklarda ve göğüste ağrı ve doluluk hissi.

Yüksek Tansiyon Nedir yazımızda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın