Tesettür Mayo Çeşitleri ve Özellikleri

Tesettür mayo ile yaz sıcaklarından bunaldığınızda ve denize girmek istediğinizde, tesettür giyim tarzını seçenler  için çözüm oluyor. Normal mayo kullanamıyorsanız tesettür mayo serisinden ürün tercih edebilirsiniz. Tesettur mayo, tesettür giyim tarzını benimsemiş olan bayanların denizde ve plajda kendini daha rahat hissetmesi için tasarlanmış özel bir üründür. Gerek üretildiği malzeme gerekse dizaynı bakımından her açıdan kullanıcısını rahat ettirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır.

marina tesettür mayo

Marina Mayo-Renkli 1858-133 fiyatı: 189,90 TL

Haşema hem dini bakımdan yükümlülüklerini yerine getirmek hem de güncel hayatın gündelik zevklerinden geride durmak istemeyen bayanların kullanımına sunulmuştur. İşçiliği bakımından tesettür giyim tarzını benimsemiş olan bayanların rahat etmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra modern bir tasarıma sahip oluşuyla plajda şık görünmek isteyen bayanların bu isteklerine de cevap verebilen bir üründür.

MARİNA KAPALI MAYO

Marina Mayo-Renkli 1856-133 Fiyatı: 169,89 TL

Tesettur mayoyu daha yakından inceleyecek olursak diğer mayolardan farkı ile incelemeye başlayabiliriz. Odema tesettür mayo serisinin nehir 2118 tesettür mayosunun diğer mayolardan farkı üretildiği malzemenin terletmemesidir. Yumuşak ve hava geçiren dokusuyla yaz sıcaklarında ferah bir kullanım sunan haşemalar güneşin kavurucu etkisini en aza indirmektedir. Üstünün fermuarlı oluşu ise tesettür mayosunun daha rahat giyilip çıkarılabilir olmasını sağlamaktadır. Fermuarlı yapısı ile daha kolay kullanım imkanı sunan bu mayo hem giyip çıkarma hem de kullanımı esnasında diğer mayolardan bir adım öndedir.  .

Tesettür Mayo Çeşitleri ve Özellikleri

Tesettür mayo nasıl seçilir? Tesettürlü kadınların önüne adeta büyük bir engel olarak çıkan mayo problemi günümüzde artık bu alanda oldukça yaygınlaşan muhafazakar mayo firmaları sayesinde çözülmüş durumda. Yakın zamana kadar tüm yıl boyunca işe gelip gitmiş, stresten ve yorgunluktan bunalmış tesettürlü çalışan kadınların tatil yapmaları büyük bir problemdi. Çünkü bu kişileri sadece bayanlara ait olan havuzları aramak ve bulmak zorundaydılar. Çok merak ettikleri bir tatil köyü olsa bile bayanlara ait olmadığı sürece mayo problemi yüzünden buraları tatil için tercih edemiyorlardı.

Yarım Kapalı Mayo

Yarım Kapalı Mayo – Modanisa Antrasit – Marina Mayo Fiyatı 59.90 TL

Tesettür mayosu üreten firmalar sayesinde artık kapalı kadınlar da istedikleri her yerde istedikleri her zaman hiçbir tereddüt duymadan rahatlıkla denize girebiliyorlar. Bu mayolar iki farklı tasarımda üretiliyor. Her birinin kendi içinde ayrı çeşitleri de bulunuyor. Bunlardan ilki yarı kapalı mayo denilen kısa kollu bir tunik  ve de diz altı boyunda bir tayttan oluşan mayolar. Bunu normalde tesettürlü olmayan ama bikini veya diğer mayoları giymek istemeyen bayanlar da tercih ediyor. Bunlar ince kumaştan üretildiği için suya girildiğinde su emip ağırlaşmıyor. Bu da kullanım kolaylığı sağlıyor fakat diğer yanan vücuda yapışması bazı kişileri rahatsız edebiliyor.

Yarım Kapalı Mayo - Mürdüm - Marina Mayo

Yarım Kapalı Mayo – Mürdüm – Modanisa Marina Mayo Fiyatı :59,90 TL

Tesettür mayolarının diğer bir çeşidi de kapalı mayo dediğimiz mayolardır. Bunlar da tamamen kapalı olup tesettürlü bayanlar için bir de saçı örtmek amacıyla bone de içermektedirler. Genellikle haşema olarak bilinen bu mayolar kaygan ve parlak kumaşlardan üretildiği gibi normal kıyafet kumaşlarından da üretilmektedir. Fakat birincisi suya girildiğinde su çekip ağırlaşırken diğer yandan da bol olması itibariyle bazı kimseler tarafından daha kullanışlı bulunabilmektedir. Hangi tesettür mayosunun seçileceği kişinin ilk sırada önem verdiği kritere göre değişkenlik gösterebilir.

Tesettür Mayoda Neler Önemlidir?

Tesettür mayo alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yakıcı yaz sıcaklarında serinlemek amacıyla denize girmek isteyen tesettür giyimli bayanların bu alandaki giyim tercihleri tesettür mayo olmaktadır. Bu mayoların rahat kullanım sunmaları ve tesettür giyim çizgilerine mümkün olduğunca sadık kalmalarından dolayı bun mayo türlerinin oldukça fazla tercih edildiklerini görmek mümkündür. Bu mayo çeşitleri sayesinde yazın kavurucu sıcaklarında biraz olsun serinleye bilmeniz mümkün olmaktadır. Ancak bu mayoların da bir çizgiye sahip olmaları gerekmektedir.

Yarım Kapalı Mayo - Siyah

Modanisa Yarım Kapalı Mayo – Siyah – Marina Mayo Fiyatı: 59,90 TL

Her şeyden önce bir tesettür giyim ürünü olarak karşımıza çıkan bu mayoların kesinlikle bayanların kapalılığına uyum sağlamaları gerekmektedir. Pek çok kişi denize girildiğinden dolayı bunlar yerine açık mayoların giyilebileceğini de düşünüyor olsa bu mayoların kullanım rahatlığı da sağlamalarından dolayı tesettür mayo modellerinin tercih edilmesi daha uygundur. Satın almak istediğiniz bir mayoda bakacağınız bazı noktalar da bulunmaktadır. Bunların başında rahat giyim olanağının olup olmaması başta gelmektedir. Giydiğiniz zaman rahat edememenize neden oluyorsa, denize girdikten sonra üzerinize yapışıp büzüşmesi söz konusuysa bu modellerin rahat olması söz konusu olmayacaktır. Bu sebeple tesettür mayo modellerinde rahatlık oldukça önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra çok fazla dar olup da sizi sıkmayacak olan ve teninizi belli etmeyecek kumaştan olması da önem taşımaktadır. Bu sebeple de seçimlerinizi yaparken bu noktaları göz önünde bulundurmanızın da büyük faydası dokunacaktır. 2019 tesettür mayo modelleri artık vitrinleri doldurmaya başladı.

DALİDA TESETTÜR MAYO

Tesettür Mayo Fiyatı: 59,90 TL

Haşema modelli olan, yarı kapalı ve tam kapalı modelleri olan bu mayolar arasında rahatlıkla tercih yapabilmek isteyenler için önceliklerin belirlenmesi önem taşımaktadır. Beden seçeneklerinin bulunduğu ve üzerinize tam oturan bir mayo en iyisi olacaktır. Fazla bol olduğu zaman yapıştığında çirkin bir görüntü oluşturacağı gibi çok dar olduğunda da hareketlerinizi kısıtlayacaktır.

Tesettür giyim modasının oldukça ilerlemesi üzerine bazı markalar tesettür giyimin ötesine geçerek hiç yakışmayacak açıklıkta da mayolar üretmeye başlamışlardır. Ancak elbette denize rahat girmek önemli olsa da tesettür giyim için tesettür mayo modellerinin kapalılığa önem göstermesi de önemlidir. Bu yüzden bunun tam olarak ayarının tutturulması için hem rahat hareket edebilmeyi sağlayan hem de çabuk kuruyan kumaşların kullanılması önem taşımaktadır.

KAPALI MAYO

Tesettür mayo kapalı bayan haşema model fiyatı  399.TL

Tesettür Giyim Tarzının Farkları

Tekstil alanındaki uçsuz bucaksız gelişmeler sayesinde dünyada moda ne varsa aynı kıyafetleri çok kısa bir süre içinde ülkemizde de görebilmekteyiz. Özellikle gençler arasında daha yaygın olan modayı takip etme ve de daha özgün giyinme yarışı tesettür dünyasında da geçerlidir. Elbette bahsedilen iki grubun arasında belli başlı giyim farkları olacaktır ve bu normaldir fakat değişmeyen şey modayı ve yenilikleri takip etme isteğidir.

Tesettür Mayo Fiyatları

Tesettürlü olmak demek modayı takip edememek ya da kötü giyinmek zorunda olmak anlamına kesinlikle gelmez. Her ne kadar bazı çevrelerde bu şekilde algılansa da bu çok yanlıştır. Tesettürlü de olsa açık da olsa herkes modayı takip edebilme ve de kendine ait en özgün tarzı yaratabilme hakkına sahiptir. Fakat doğru olan şey şudur ki açık bir kimsenin giyinişiyle tesettürlü bir kimsenin giyinişi aynı olamaz. Çünkü tesettür giyimin kendine ait bazı kuralları vardır. Örneğin isteyen herkes hiç tereddüt etmeden bel hizasında ve kısa kollu bir tişörtü rahatlıkla giyebilirken tesettürlü kimselerin böyle bir şey giymesi uygun olmaz. Bunun yerine kalçayı örtecek kadar uzun, vücuda yapışmayacak kadar bol ve sakat kollu veya uzun kollu bir tunik tercih edilmesi daha uygun olacaktır.

TESETTÜR MAYO

TESETTÜR MAYO – 08 LACİ FİYATI : 379 TL

Her ne kadar kişilerin giyim tarzları ve kıyafet tercihleri sadece kendilerini ilgilendiren bir durum olsa da tesettür giyim söz konusu olduğunda mutlaka belli başlı genel geçer bazı kurallardan bahsedilir. Bunlar tesettür giyimin amacına ulaşmasını sağlamak için gerekli şeylerdir. Herkes açık olma veya kapalı olma seçimini tamamen kendisi yapsa da ve buna kimsenin karışmaya hakkı olmasa da tesettürü seçen kimselerin de dikkate alması gereken kurallar olduğu ve bu tarzın farklı olduğu unutulmamalıdır.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın