2020 Üniversite Stili ve Kombinleri

Herkese yepyeni bir hafta başından daha merhaba.

Bugün çok istediğiniz “üniversite stili” konusunu detaylı bir şekilde yazdım. 60’a yakın sokak stili ve 4 ayrı kombin önerisi içeren bu yazı ile benim için 2019/20 eğitim-öğretim yılı resmi olarak Eylül ayında başlayacak. Şimdiden hepimize hayırlı olsun.
Üniversite stilini diğer tüm stillerden farklı kılan bir özellik var: O da bu stilin verdiği özgürlük hissi. Benim zamanımda ÖSS, bu zamanda muhtemelen LYS denen üç harfli illetten kurtulmanın, adı “harçlık” ya da “burs” da olsa kendi paranı kontrol edip sorumluluk almanın, “Yavrum sen hala uyumadın mı?” soruları olmadan sabahlara kadar arkadaşlarla bilgisayar ya da TV başında oturmanın ve şehrin her mekanını keşfedip saatlerce otururken garsonların sizi gözleriyle kovmasını önemsememenin yılları…

İnsanın kendi kişiliğini her gün yeniden keşfettiği ve lise üniformasının tek tipliğinden kurtulduğu bu yıllarda, bireyselliğin izleri stiline yansır. Bu stilin kampüs hayatına ve amfi sıralarına uyum sağlaması içinse çabasız, cool ve rahat görünmesi çok önemli. Yani kolu kırıp dirsekte kol çantası taşımayı, yuvarlak burunlu klasik babetler giymeyi, vücuda oturan elbiseler ve sivri topuklularla üniversite koridorlarında ritmik sesler çıkarmayı düşünenler varsa onlar için üzgünüm.

Parkaların DNA’sında yer alan asilik, haki renk ile birleşince ikiye katlanıyor. Bu parça, herhangi bir grubun himayesine giremeyecek kadar güçlü. O nedenle siyah ya da haki renkli bir parkayı botlarla, sneaker’larla, mavi ya da siyah denim pantolonlarla eşleştirmekten çekinmeyin.

Parka: H&M 149,00 TL

Kazak: ZARA 99,95 TL

Şal: MANGO 239,99 TL

Bot: ZARA 229,95 TL

Jean: PULL&BEAR 99,95 TL

Uçuş ceketi kökeni olan bomber ceketler, üniversite stilini oluştururken dinamik ve farklı bir siluet oluşturmayı da sağlıyor. İçi dolgulu olanlar soğuk havalarda kullanmak için ideal.

Bomber ceketler ile benzer formlara sahip olan kolej ceketleri, üzerindeki armalar ve rakamlar ile hangi üniversiteye gidiyor olursanız olun o gün sizi Ivy League (Sarmaşık Birliği) okullarından birinde gibi hissettirebilir.

Kış mevsiminin giyinmek için karşı konulamaz güzellikte olmasının sebeplerinden biri de sezondaki dış giyim parçalarının zenginliği. Bu parçalardan üniversite kombinleri için giyeceklerinizin bel kıvrımı olmamasına, vücuda sıkıca oturmamasına dikkat edin. Oversize paltolar ve trençkotlar hem umursamaz ve rahat bir görünüm sağlıyor hem de içinize kışa çok yakışan katmanlar eklemenize olanak tanıyor.

Dış giyim alışverişlerinde önce temel renklerden almaya başlayabilirsiniz. Kimse yalılı Türk dizisi karakteri değil. Yılın her günü okula giderken giyeceğiniz palto sayısının bir elin parmaklarını geçmemesi dünyanın en normal olaylarından. O yüzden giydiğiniz tek kabanınız pembe olursa “Her gün pembe giyen” kız olmaktan da hocanın amfide “Şşşşt sen pembeli.. Evet evet sen” diye seslenmesinden de kurtulamazsınız.

Trençkot: ZARA 399,95 TL

Triko Kazak: MANGO 69,99 TL

Sırt Çantası: MANGO 89,99 TL

Ayakkabı: ADIDAS STAN SMITH 505,00 TL

Jean: ZARA 99,95 TL

Cansız bir varlık insana ne kadar samimiyet hissi geçirebilir? Triko hırkalar ve kazaklar, zamanında emek emek örüldüğü için mi verdiği sıcaklıktan mı yoksa mütevazi duruşundan mı bilmiyorum en samimi cansız varlıklar sıralamamda ilk sıraya yerleşebilir. Bu alçakgönüllü parçaları stilinize adapte ederken güneş gözlüklerinden ve diğer aksesuarlardan destek alabilirsiniz. Üniversite için rahat ve cool bir stil hedefliyoruz. O nedenle silik görünmemeye, tarz sahibi olduğunuzu gösteren aksesuarlara yatırım yapmaya özen gösterin.

Eğer beğendiğiniz oversize kazak veya sweatshirt yeterince uzun değilse bu parçaların içine giyeceğiniz uzun bir gömlekle ihtiyacınız olan boyu yakalayabilirsiniz. Çanta seçimini sırt çantasından veya çapraz askılı çantalardan yapmakta fayda var. Böylece hem yaşa uygun stilinizi hem de toplu taşımada ayakta durma kabiliyetinizi yükseltebilirsiniz.

Kazak: PULL&BEAR 79,95 TL

Çanta: ZARA MAN 199,95 TL

Gömlek: ZARA 99,95 TL

Ayakkabı: NIKE CORTEZ 399,90 TL

Jean: PULL&BEAR 109,95 TL

Şal: MANGO 39,99 TL

Athleisure akımı son birkaç yılı etkisi altına aldı. Yüksek modanın spor giyim ile yıldızının barışması sporda giyilen parçaların sokakta da giyilmesinin önünü açtı. Leena’nın binbir çeşit sweatshirt stili, kapüşonlu ya da kapüşonsuz, üniversite hayatı ve özellikle final dönemleri için biçilmiş kaftan. Bu sweatshirt’leri onun yöntemi ile bol kesimli kısa pantolonlarla da giyebilirsiniz.

Bir ara ortalığı kasıp kavuran “normcore” akımını hatırlayanlarınız vardır. Mottosu “bir kot, bir tişört” olan bu eski trend, sokak stillerinde olduğu kadar kampüs sınırlarında da varlığını sürdürüyor.

“Denim on denim” styling’i yaparken bu sefer kışa uygun şekilde ekstra katman ekleyelim. Eskitme efektli, baskılı bir tişört; üzerine önü açık olarak kullanılacak okul döneminin ruhuna uygun ekoseli bir gömlek ve en dışa da oversize uzun denim ceket giyelim.

Uzun Denim Ceket: H&M 179,00 TL

Kareli Gömlek. PULL&BEAR 89,95 TL

Baskılı Tişört: BERSHKA 69,95 TL

Çorap: FINEAPPLE (Lidyana.com) 24,90 TL

Jean: PULL&BEAR 109,95 TL

Ayakkabı: CONVERSE 139,00 TL

Üniversite stilinde eteğin içine koyulan hanım hanımcık bluzlar yaşı gereksiz büyük gösterirken okul sınırlarında öğrenci görüntüsünden çok uzak bir sonuca neden oluyor. O nedenle etekleri yukarıda anlattığım oversize kazaklarla, parkalarla, bomber ceketlerle ve sweatshirt’lerle sporlaştırıp yaşa ve üniversite sahasına uygun hale getirmek gerekiyor. Etek seçimi yere kadar uzun olursa bir davete gidildiği izlenimi vereceği için bilekte biten etekler ile mat renkli çoraplar ve kombinin spor dozajına destek sağlamak için sneaker’lar giyilebilir. İlerleyen zamanda kış etekleri ile ilgili yazı yazacağım için bu konuyu şimdilik böyle özetledim.

Bu haftalık da bu kadar. Yazması çok keyifli bir yazı oldu benim için. Hem yazdım hem üniversite günlerimi yad ettim. Yaz tatilinin tam anlamıyla tatil olduğu, geride kalan işlerin ya da ilerideki gelecek planlarının düşünülmediği tek yıllar, o yıllar.

Neyse… Son olarak hangi stilleri üniversite günlerinize yansıtacağınızı merak ediyorum. Bir sonraki pazartesi yeni yazıda görüşmek üzere..

Sevgiler…

Hazırlayan: @birsevde

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın