Yuva’dan Mevsime En Yakışır Lezzet: Vişneli Puflar

Yazın olmazsa olmazlarından, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan vişnenin şimdi tam zamanı!  İşte, Yuva’dan damaklarda unutulmaz bir tat bıracak Vişneli Puf tarifi…

 

Malzemeler:

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay kaşığı tuz

 

İç Malzeme İçin:

  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne

 

Üzeri İçin:

  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

 

Hazırlanışı:

Un, maya, ılık süt, yumurta, şeker, eritilmiş margarin ve tuzu karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Ardından üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 50 dakika mayalandırın. Sonra hamuru, yufka halinde açın ve su bardağı ile kesin. Hamurların yarısının üzerine çekirdeksiz vişne koyun. Üzerlerine boş hamurları kapatın. Yanlarını hafif bastırarak yapıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve yaklaşık 30 dakika mayalandırın. Önceden 180-190 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

istanbul escort bayan