Cildi Güzelleştiren Bitkiler Nelerdir: Kullanım Alanları

Cildi Güzelleştiren Oğulotu

Kullanılan Kısımlar: Yapraklar, gövdeler

Kozmetik Özellikler ve Kullanım Alanları: Canlandırıcı limonsu koku ve lezzet. Çayı kabarcıklar, sivilce, böcek ısırması ve döküntüler tarafından etkilenmiş cildi temizleme ve iyileştirmeye yardım etmekte hafif losyon ve kremler için mükemmel bir katkıdır. Oğul otu haşlaması tahriş olmuş ciltler için iyi, sıkıntı verici bakteriler için zararlı, antiviral özelliklere sahiptir. Sirke ile karıştırıldığında, bu bitki temizlendikten sonra cildinizin pH’ını dengelemek için kullanılabilecek sevimli bir yüz durulaması olarak kullanılabilir.

Cildi Gençleştiren Papatya, Alman ( Matricaria Recutita )

Genel İsimler: Mavi papatya, yabani papatya

Kullanılan Kısımlar: Çiçekli tepeler

Kozmetik Özellikler ve Kullanım Alanları: Soğutulmuş çay kabarcıklar ve sivilceler için iyi bir iltihap giderici tedavidir, ve kuru ufalanmış çiçekler nazik yüz ovmaları için iyi bir katkı maddesidir. Bütün, taze çiçekler günü bitirmek için gevşetici, hoş kokulu, cilt bakımı için banyo suyuna ilave edilebilir.

Cilt Sakinleştirici Rezene ( Foeniculum Vulcare )

Kullanılan Kısımlar: Tohumlar

Kozmetik Özellikler ve Kullanım Alanları: Hoş kokulu, meyan kokulu tohumlar kaynak suya ilave edildiklerinde normal ila kuru ve kırışıklı cilt için özellikle iyi olan derin temizleyici bir yüz yıkaması elde edilir. Çayı çatlak cilt için iyileştirici bir tonik olarak kullanılabilir.

Gençleştirici Sarısabır (Aloe Vera )

Kullanılan Kısımlar: Yaprakların jel veya özsuyu

Kozmetik Özellikler ve Kullanım Alanları: Jel ve özsu her tip yanıklar, böcek ısırmaları ve döküntülerin iyileşmesine yardım eder. Hafif büzücü ve çok yatıştırıcı. Bir veya iki damla lavanta esansı yağı ile karıştırılıp güneş yanığı cilde püskürtüldüğünde müthiş yararlıdır. Aloe Vera nedir?

Sarısabır jeli bazen topaklı olabilir. Eğer yüz veya vücudunuza püskürtmek için bir sıvı hazırlıyorsanız, tercihen sarısabır özsuyu ile çalışmanız gerekir. Özsuyu satın alabilir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz: 1 bardak jeli 1 çorba kaşığı damıtık su ile karıştırın ve 15 saniye harmanlayın.

Cilt Lekeleri İçin Tarçın

Genel İsim: Çin tarçını

Kullanılan Kısımlar: Toz haline getirilmiş iç kabuk

Kozmetik Özellikler ve Kullanım Alanları: Hafif büzücü, antiseptik ve hoş kokulu. Toz haline getirilmiş, kuru papatya çiçeği, beyaz kozmetik kil ve öğütülmüş yulaf ezmesi ile karıştırıldığında nazik soyucu bir ovma veya maske görevi görür.

İltihap Giderici Yonca ( Trifolium Pra Tense )

Kullanılan Kısımlar: Çiçekler

Kozmetik Özellikler ve Kullanım Alanları: Sıklıkla ot olarak kabul edilen bitkinin kırmızımsı pembe tomurcuklan normal ila kuru cilt için hazırlanan ürünlerde iltihap giderici, sakinleştirici ve temizleyici bir bileşen olarak kullanılır. Onlar kuru, tahriş olmuş cilt için yüz buharlarında harika bir katkıdırlar.

Şifalı Bitkiler İle Yama Testi Nasıl Yapılır

Küçük bir kasede incelenen bitkiden 1 çay kaşığı taze veya Kuru bitkiyi 1 çay kaşığı veya daha fazla kaynak su ile karıştırın. Bitkinin suyu emmesi için birkaç dakika izin verin. Bitkiden bir temaslık miktarı ön kolunuzun iç yüzüne veya el bileğinizin iç yüzüne dokundurun ve yapışkan bir bant ile örtün. 12 ila 24 saat bekleyin. Eğer hiçbir tahriş gelişmeyecek olursa, bitkinin kullanımı genellikle emniyetlidir.

Cildi Gençleştiren Doğal Yağlar

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak