Çörek Otunun Faydaları

Büyüklerimizin hastalık denince dillerinden düşmeyen Çörek Otu, içerdiği vitamin ve minerallerle sağlıklı beslenmenin öncüsü. Sizlere Çörek Otunu Faydalarını derledik…

 

  • Hafızayı güçlendirir.
  • Kan şekerini dengeleyerek diyabeti önler.
  • Ağrı kesici özelliktedir.
  • Arı sütü ya da balla karıştırılıp tüketildiğinde hormonsal üretim dengesini sağlar.
  • Tüm kanser türlerinin tedavisinde yardımcıdır. Kanser tedavisinde alınan kemoterapinin vücuda verdiği yüksek radyasyonun etkisinden kurtulmak için düzenli olarak çörek otu tüketilmesi faydalı olacaktır.
  • Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının etkilerini hafifletir.
  • Anti-oksidandır.
  • Bakteri ve virüslerden kaynaklı rahatsızlıkları önler.
  • Yüksek tansiyon ve kötü kolesterolü düşürür.
  • Çörek otu morfin bağımlılığını gideriyor.
  • Kimyasal silahlara maruz kalanların vücudunda, metabolizmasında görülen hasarları gidermekte etkilidir.
  • Tümör oluşumunu engelliyor.
  • Astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını önler.
  • Çörek otunun içeriğindeki thymoquinon, Parkinson hastalığına bağlı toksisite nöronlarını koruyucu özelliktedir.
  • Solunum ve sindirim sistemini düzenli olarak çalışmasına yardımcıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Karaciğeri hastalıklara karşı korur.
İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın