Büyüklerimizin hastalık denince dillerinden düşmeyen Çörek Otu, içerdiği vitamin ve minerallerle sağlıklı beslenmenin öncüsü. Sizlere Çörek Otunu Faydalarını derledik…
- Hafızayı güçlendirir.
- Kan şekerini dengeleyerek diyabeti önler.
- Ağrı kesici özelliktedir.
- Arı sütü ya da balla karıştırılıp tüketildiğinde hormonsal üretim dengesini sağlar.
- Tüm kanser türlerinin tedavisinde yardımcıdır. Kanser tedavisinde alınan kemoterapinin vücuda verdiği yüksek radyasyonun etkisinden kurtulmak için düzenli olarak çörek otu tüketilmesi faydalı olacaktır.
- Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının etkilerini hafifletir.
- Anti-oksidandır.
- Bakteri ve virüslerden kaynaklı rahatsızlıkları önler.
- Yüksek tansiyon ve kötü kolesterolü düşürür.
- Çörek otu morfin bağımlılığını gideriyor.
- Kimyasal silahlara maruz kalanların vücudunda, metabolizmasında görülen hasarları gidermekte etkilidir.
- Tümör oluşumunu engelliyor.
- Astım, bronşit gibi solunum yolları hastalıklarını önler.
- Çörek otunun içeriğindeki thymoquinon, Parkinson hastalığına bağlı toksisite nöronlarını koruyucu özelliktedir.
- Solunum ve sindirim sistemini düzenli olarak çalışmasına yardımcıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Karaciğeri hastalıklara karşı korur.