Malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı, 1.5 yemek kaşığı un, 1 litre su, 1 çay bardağı pirinç, 1 kase Yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, yarım limonun suyu, , 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane, 2 çay kaşığı tuz.
Yapılışı: Tencereye un ve tereyağını ekleyerek renk alıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım. Üzerine suyu da ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakalım. Bir tarafta pirinci yıkayıp süzelim. Çorba kaynamaya başladıktan sonra pirinci üzerine ekleyip 5 dakika orta ateşte pişmeye bırakalım. Bu arada ayrı bir kapta Yoğurt, yumurta ve limon suyunu karıştırarak terbiyemizi hazırlayalım. Kaynayan karışımdan aldığımız sıvıyla ılıttığımız terbiyemizi yavaşça çorbamıza katalım. Bir taşım daha kaynatalım. Ayrı bir tavada sıvı yağı pul biber ile kızdıralım. Yağ kızdıktan sonra kuru naneyi üzerine ekleyerek ocaktan alalım. Kaynamakta olan çorbanın üzerine kızdırdığımız yağ ile birlikte tuzu ekleyip karıştıralım.