Cevizli Mantı!

Kullanılacak Malzemeler:
Hamuru İçin;
4 Çorba Kaşığı Süt
3.5 Su Bardağı Un
3 Yumurta
Bir Miktar Tuz
3-4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

İçi için;
2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
200 Gram Tuzsuz Beyaz Peynir

Sosu İçin;
1 Kâse Yoğurt
3 Diş Sarımsak

Üzeri İçin;
2 Yumurta Sarısı
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
1-2 Tutam Toz Kırmızıbiber

Yapılışı:
Geniş bir kabın içerisine 3.5 su bardağı ununuzu boşaltın. İçerisine bir miktar tuzu ilave edin. Orta kısmından havuz gibi açın. Havuzun ortasına 3 yumurta, 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı ve 4 çorba kaşığı sütü ekleyin. Karışımı iyice hamur haline gelinceye kadar elde yoğurun ve sert bir kıvam haline getirin.

Hamurunuzun üzerini örtüp bir kenarda yaklaşık bir saat kadar dinlenmede bırakın. Dinlenen hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparın.

Merdaneyle bu hamurları açın. 2 yumurta sarısını bir kâsede bir miktar suyla çırpın. Fırçayla bu hamurların üzerine sürün.

Başka bir kabın içerisinde 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi ve 200 gram tuzsuz beyaz peyniri karıştırın. Karışımı açtığınız yufkaların üzerine koyun.

Üzerlerine diğer açtığınız yufkalarla kaplama yapın. Dişli hamur kesme bıçağıyla hamurları kesip bir süre kurutun.

Tencereyi suyla doldurup kaynatın ve içine tuz ilave edin. Kurutmaya bıraktığınız hamurları kaynayan tuzlu suya atın. 7-8 dakika kadar haşlayın.

Haşlanmış hamurları bir kevgirle süzün. Bir tava içerisine 1,5 çorba kaşığı tereyağını koyup eritin. Mantılarınızı yağın içerisinde kısa süreyle sote edin.

Servis tabağına alarak dövülmüş sarımsakla karıştırdığınız yoğurdu mantının üzerine tahta bir kaşıkla gezdirin. 1 tatlı kaşığı tereyağını da eriterek içine 1-2 tutam kırmızı toz biberi atarak kızdırın.

Hazırlamış olduğunuz acı sosu mantının üzerine gezdirerek servise hazır hale getirin.

Av. Seher Tuba Çevik

Yerli ve yabancı birçok firmaya hukuk danışmanlığı yapan yazarımız Av. Seher Tuba Çevik, Aysha’da hukuk alanında yazılar yazmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın