Kullanılacak Malzemeler:
20 Gram. Maya
750 Mgr. Ilık Süt
3,5 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
4 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz içi
1 Adet Yumurta Akı
5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1-2 Tutam Tuz
Çok Az Miktarda Un (Alabildiği Kadar)
Şerbeti İçin Kullanılacak Malzemeler:
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
Cevizli Savarin Yapılışı:
Derin bir kabın içerisine 750 mgr. Ilık süt, 20 gram maya, 3,5 tatlı kaşığı toz şeker, 2 tutam tuz ve çok az miktarda unla birlikte atıp karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Karışım kabarır hale geldiğinde içine 5 yemek kaşığı sıvı yağınızı ilave edin. Başka bir kapta 1adet yumurta akını köpükleşinceye kadar çırpın. Diğer karışımınıza azar miktarda un ilave ederek yumuşak hamur haline gelene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bir müddet beklettikten sonra merdaneyle kare şeklinde yufkalar haline getirin. Köpük şekline getirdiğiniz yumurta akınızı açılan yufkaların üzerine bir fırçayla sürün. Yufkaların üzerine 4 su bardağı dövülmüş cevizi her tarafa serpiştirerek yayın. Yufkanızı rulo şekline gelecek şekilde sarın. Sarılan ruloyu çapraz şekilde 20 eşit parçalar halinde bıçakla kesin. Hazırladığınız fırın tepsisinin her yerini yağlayın. Kesilen ruloları eşit aralıklarla tepsiye dizin. Pişme esnasında ruloların birbirine yapışmaması için yan taraflarını yağlayın. Savarinlerinizi 180 derece ayarlanmış fırında üst kısımları pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dışarıda soğutmaya bırakın. Tatlılarınızın şerbetini hazırlamak için bir tencere içerisine 3 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı toz şekeri koyarak orta ateşte karıştırarak kaynatarak ateşten alın. Yaklaşık 20 dakika kadar şerbetin soğumasını bekleyin. Soğuyan şerbeti bir kepçe ile tatlıların üzerinde gezdirin. Bu işlemi yapmadan önce tatlıların üst kısmını bir bıçakla yatay şekilde açarak aralayın aradaki bölmeye mutfak ıspatulasıyla kaymak veya krem şanti doldurup kapatabilirsiniz. Veya hiç bu işleme gerek kalmaksızın üst kısımlara krema sıkıcıyla süs verebilirsiniz.