Yüz yıllar boyunca gluten içeren tahıllardan yapılan unlu gıdalar sofralarda büyük oranda tüketilyor. Bir ürünün glutenli olup olmadığını kontrol etmek için birkaç yöntemi vardır. En önemlisi ambalajlı ürünlerin üzerinde yazılan gıda içeriklerinde glutenli olup olmadığıdır. Birçok dünya ülkesinde bu detaylı olarak yazılıyor olsa da ülkemizde daha yeni yeni bu detaylar ambalajlarda yer almaya başlıyor.
Çorbalar, soslar, soya sosu, salata sosları, mayonez, şarküteri etler, işlenmiş peynir, hazır yemekler, gazlı içecekler, cipsler sosisler, pişmiş fasulye, dondurma, dondurulmuş hamburger, aromalı çaylar, tatlılar ve çikolatalar hazır veya işlenmiş paketlerinde glütenle olup olmadığı ambalajlarda veya içeriklerinde yapılacak incelemeler sonucu belirlenmeli ve böylece tüketilmelidir.
Tamamen ortadan kaldırılması gereken yiyecekler, buğday, çavdar ve arpa içerikli her şey. Buğday / çavdar / arpadan yapılmış ekmek, kek, bisküvi, kraker, pasta, makarna ve kahvaltılık gevrekler glutensiz beslenme programında elimine edilmelidir. Ayrıca arpa suyu ve buna benzer içeceklerin tümü arpadan yapılır ve bu tarz karışımlardan kaçınılmalıdır. leblebi diyeti