Topluluk, Toronto’nun Nuit Blanche festivali kapsamında ‘’Trafiğe Karşı Edebiyat’’ başlıklı enstalasyon çalışması için Toronto’nun en yoğun caddesini trafiğe kapattı. Tüm caddeyi tam 10.000 adet kitapla kaplayarak ortaya konulan enstalasyon çalışması ile trafiğin şehir hayatını olumsuz etkileyen gürültüsüne karşı sokaklarda edebiyatın sessizliği ve güzelliğinin yer alması gerekliliğine dikkat çekildi. Çalışmada kullanılan her bir kitap, sayfaları arasına konulan küçük ışıklarla aydınlatılarak ortaya harika görüntüler çıkarttı.

Çalışmaya katılan sanatçılardan biri, Luzinterrptus’un insanları düşünmeye zorlayan ve çoğunlukla çevresel temalardan beslenen çalışmalar yaptığını söyledi. Ayrıca ‘’Trafiğe Karşı Edebiyat’’ için, “Bu şekilde kentin normalde hız, kirlilik, gürültüyle dolu olan caddesi bir geceliğine de olsa yumuşak ışıltılarla dolu sayfalardan gelen sessizliğe ve sakinliğe ayrılmış oldu.

Kitaplar, onları almak isteyenler için oradalar ve böylece kullanıcılar istediği süre kadar geri dönüşümünü kendileri yapabilecek. Arabalar eninde sonunda geri gelecek ama bu kitaplar o gece orada yürüyen insanların anılarında kalacak. İzleyiciler, katılıma açık olan bu sanat çalışmasına dahil olmaları ve kitapları evlerine götürmeleri için yüreklendirildi. Ve 10 saat sonra bu edebiyat ırmağı büyük oranda dağılmıştı. Kentteki trafik eleştirisinin ötesinde bu çalışma aynı zamanda dijitale karşı, basılı kitaba da yeniden değer veriyor. İnsanlar kendi isteklerine ve zevklerine göre kitapları seçiyorlar ve böylece vazgeçilmiş kitaplar yeni sahiplerinde yeniden değer buluyor.’’ dedi
