Churros İspanyollara özgün tatlılardan biri olup farklı içeriklerle de hazırlandığında sunumu aynı olan lezzetlerden biri.. Bu tatlının özelliği hamurunun 2 kez pişirilmiş olmasıdır. Birinci kez tencerede hamur kavrularak, ikinci kez kavrulan hamurun kızartılmasıyla ana malzeme hazırlanmış olur. Hazırlanan hamur profiterol toplarıyla eş değerde olan choux hamuruyla aynıdır. Hamurun yapımı oldukça basit ve kol kuvveti gerektirmiyor. Tatlının en önemli noktalarından biri verilen ölçülere uymak ve yapım esnasında tartı kullanmak.
Kullanılacak malzemeler:
3 Adet Yumurta (Orta boy)
Yarım su bardağı tereyağı
1 Su bardağı su
2 Su bardağı un
1 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı sıvı yağ
Servis için kullanılacak malzemeler:
2-3 Paket Bitter çikolata
1 Su bardağı toz şeker
Churros’un yapılışı:
Bir tencereye 1 su bardağı suyu, 1 çay kaşığı tuzu koyarak orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başlayınca ateşin altını kısık duruma getirin. Kısık ateşte 2 su bardağı unu toparlanma kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Toparlanan hamurunuzu ocaktan alın hamurun üzerine 3 adet yumurtayı tek tek kırarak ekleyerek bir tahta kaşıkla karıştırın. Bu arada yumurtaların pişmemesi için tek tek ilave etmelisiniz. 1 tane ilave edip belli bir süre karıştırın yumurta hamura tam karıştığında diğer yumurtanızı ekleyin ve son yumurta için de aynı işlemi yapın. Ortaya yumuşak ve yapışkan bir hamur meydana gelecektir. Hamurunuzu krema sıkma torbasına boşaltın. Büyük bir tavaya 2 su bardağı sıvı yağı boşaltarak yağı ateşte kızdırın. Kızan yağın içerisine istenilen uzunlukta hamur sıkıp elinizle hamuru kesin. Hamurlarınız kızardığında orta boy bir kevgir vasıtasıyla yağını süzdürüp üzerine havlu kâğıt serilmiş tabağa alın. Sıcak tatlıları toz şekere bulayın ve ben maride erittiğiniz 2 veya 3 paket Bitter çikolatayla servis edebilirsiniz. https://www.keyifliyim.com/barcelona-rehberi/