Dünyadaki örnekleri olan Gnocchi Brezilya ve Güney Amerika ülkelerinde farklı versiyonlarda olarak patates püresi ve unla yapılır. İtalya’da Gnocchi yapımında kullanılan pirinç veya buğday unu, ekmek kurusu ıspanak, patates, kabak vb. sebzelerle hazırlanarak pişirilir. Gnocchi etli soslarla servis edilen, rendelenmiş parmesan ve mozzarella ile çeşnilendirilmektedir.
Kullanılacak Malzemeler:
750 Gram Gnocchi
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Soğan
5 Adet Domates
2 Adet Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
Karabiber, Tuz
4 Yemek Kaşığı Doğranmış Fesleğen

Gnocchi Yapılışı:
2 adet soğanınızı ve 2 adet kırmızıbiberlerinizi küp büyüklüğünde doğrayın. Bir tavaya 5 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve doğranmış soğan ve biberleri zeytinyağı içine atarak yaklaşık 5 dakika kadar tahta bir kaşıkla kavurun. Kavrulmuş olan malzemelerinize 2 diş sarımsağı koyun. 5 Adet domatesi kabukları soyulmuş şekilde küp küp doğrayarak kavrulmuş soğan ve biberlere ilave edin. Bu karışıma gerekli miktarlarda karabiber ve tuz koyarak kısık ateşin üzerinde 15 dakika pişirin. Diğer bir tarafta Gnocchi’leri makarna pişirir şekilde bir tencerede tuzlu suyun içinde haşlayıp suyunu süzün. Gnocchileri domatesli karışıma ilave edin. 4 yemek kaşığı doğranmış fesleğeni ekleyip yaklaşık 3-4 dakika daha pişirmeye bırakın. Pişen Gnocchilerinizin üzerine rendelenmiş parmesan peynirini gezdirin. En üste bir miktar kekik serperek servis edebilirsiniz.