Yazı özledik. Karpuzu, kavunu, kirazı, çileği derken kışın çok sevdiğimiz balıktan da mahrum kalmak olmaz diyoruz. Sizlere yaz mevsiminde yenilmesi gereken balıkları derledik.
HAZİRAN AYI HANGİ BALIKLAR YENMELİ?
Yazın başlangıcı olarak kabul edilen Haziran, sıcaklıkların yavaş yavaş geldiği dönemlerdendir. Bu nedenle balık yakalama açısından en verimsiz aylardan biri olmakla bilinir. Bu ayın en sevilen ve tercih edilen balıklarından biri karagöz ardından levrek, mezgit ve çok az da olsa barbun balık severlerin en çok tercih ettiği balık türlerindendir. Haziran ayının başka balık türleri ise, akya, mercan, orkinos, sardalya, orfoz ve sarıağızdır. Yaz akşamlarında ailecek balık keyfi yapalım diyorsanız bu balık türlerine bir göz atın deriz.
TEMMUZ AYI HANGİ BALIKLAR YENMELİ?
Temmuz ayı, balık toplama konusunda en az verim alınan aylardan biri olarak bilinir. Bu ay balık kıtlığı yaşansa da levrek ve çipura eksik olmaz. Bu balıkların yanında, sarıağız, akya, sinarit, trança, sarıkanat, kaya balığı ve çinekop ta az bulunsa da yer alır. Temmuz sıcaklığında yanında mezesiyle bu balıklar mis gibi gidecek.
AĞUSTOS AYI HANGİ BALIKLAR YENMELİ?
Ağustos ayı, çingene palamudu’nun mevsimidir. Ayrıca, sainarit, orkinos, çinekop, istavrit ve kaya balığı da az da olsa bulunur. Yaz sıcaklarının akşam yemeğinde bu balıklar sofralarınıza renk katacak.