Yazlığınıza Uygun Dekor Önerileri

Yaz geldi ve tatil planlarımız çoktan hazır. Yorucu ve yoğun iş hayatının stresini atmak için doğa ile içi içe olmak isteyenler yazlıklarına sığınıyorlar. Yazlık denince sadece akla yaz aylarında kalabileceğimiz bir ev gibi düşünülüyor oysa aksine bir hafta sonu kaçamağı ya da kış tatili için de ideal. Kışın ve yazın da kullanabileceğiniz bu mekân her iki mevsime de ideal bir dekorasyonu içermeli. Kışın ne çok kasvetli ve dar bir alan olmalı yazın da ferah ferah güneşi içine çekebilecek dinlenme yeri olmalıdır. Çünkü sonuçta tatil dediğiniz dinlenebileceğiniz gözünüzün ve beyninizin yorulmadığı bir mekân bunun için son derece önemli. Ve her mevsim dekorasyon yenilemek de bir o kadar maliyetlidir. Bu maliyete katlanmamak için yazlığınızı dekore etmek için sizin için önerilerimizi yazıda okuyun:

Ahşap Tasarım Mutfaklar
Ahşap Tasarım Mutfaklar
  1. YAZLIĞINIZ İÇİN AÇIK RENKLER TERCİH EDİN

Beyaz, krem ve bej gibi pozitif enerji yayan renkler küçük alanları daha büyük gösterir. Beyaz ve benzeri renkler ortama aydınlık verirken, ışığı ikiye katlar. Dolayısıyla yazlığınızın daha ferah ve aydınlık görünmesi için, güneş görmeyen odalarınıza da bu renklerli ağırlıklı olarak kullanabilirsiniz. Beyaz duvarlar, perdeler ve oturma grubu daha aydın bir ortam yaratmaya yardımcı olur. Beyaz renklerin başka bir güzelliği de başka herhangi bir renkle rahatlıkla uyum sağlamasıdır. Yaz ayın sıcaklığında serinlik tazelik hissi veren bu renkler, kış günlerinde de yumuşak ve sıcacık hissetmenizi sağlıyor.

Veranda Tasarımı
Veranda Tasarımı
  1. YAZLIĞINIZIN OLMAZSA OLMAZI AHŞAP AKSESUARLAR

Yazlık denince akla gelen ilk şey yeşillikler arasında ormanda ya da deniz kenarındaki kumsalda ahşaptan yapılmış bir ev. Her ne kadar bu yazlığımız o hayalimizdeki gibi ahşaptan yapılmamış ise de o etkiyi yaratmak dekorasyon ile mümkün. Ahşaptan yapılmış tavan, dekore amaçlı ya da kış için bir şömine, ahşap detaylı koltuk takımı ve mutfak detayları yazlık dekorasyonunuzun olmazsa olmazları arasına girmeyi hak ediyor.

  1. DOĞAYI VE YEŞİLİ EKLEMEYİ UNUTMAYIN

Hem yaz ayının ferahlığını içinize çekebileceğiniz hem de evinize doğallık katan bitkilerden yararlanın. Yeşil bitkiler ile yaşam alanındaki hava kirliliğinden kurtulun. Doğanın canlılığı ve sonsuzluğunu temsil eden bitkiler ile dekorasyonunuza farklı bir dokunuş ekleyebilir, canlı renklerin tazeliğini öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Evinizin dilediğiniz köşesine yerleştirebileceğiniz gibi, balkon ve teraslara da yeşil saksılardan yerleştirin. Bitki dediğimizde sadece yeşil olanlardan kastetmiyoruz, arzu ettiğiniz rengârenk çiçekler ile de yazlığınızı süsleyin.

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın

site açmak