2020 Gelinlik Trendlerinde Bizleri Neler Bekliyor?

Düğün öncesi tüm koşuşturmacaların en önemli durağı, şüphesiz ki gelinlik seçimi oluyor. Gelinlik denilince akla gelen ilk marka ve tasarımcılardan, bu yoğun dönemde işlerinizi kolaylaştıracak ipuçlarını derledik…

Zamansız Bir Kostüm Olarak Gelinlik

Akay

Her şeyin oldukça hızlı bir biçimde değişmesi nasıl moda dünyasının tamamında biçimin sürekli olarak kendini yenileyerek kalıplarını esnetmesi olarak görüyor isek gelinlikte de aynı şey söz konusu. Dünya gelinlik sektöründe de gelinliğin geleneksel duruşu sınanıyor. Geleneksel anlayışın ardından transparan, ten rengi kumaşlar, yoğun dekolte, sıra dışı etek ve üst beden tasarımları ile modern bir gelinlik anlayışının kapısının aralanmaya çalışıldığı söylenebilir. Bizler de Akay olarak masum zarafet anlayışımızdan ayrı düşmeden modern, eğlenceli ve klasiği yadsımadan aksine ondan beslenen koleksiyonlarımızı ortaya koyuyoruz. Gelinliği zamansız bir kostüm olarak yorumluyoruz, her sene çıkarmış olduğumuz çeşitli koleksiyonlarda olduğu gibi 2019 koleksiyonlarımızda da özgün ve modern minval üzerinden yorumlanan geleneksel anlayışı yansıtmayı arzuladık. Bütün kavramların değiştiği, her şeyin çok çabuk parlayıp sönebildiği bu hızlı çağda tabii ortaya çıkan modeller de aynı kalmıyor. Bu bağlamda bizler de 2019 koleksiyonlarımızda sahip olduğumuz tasarım birikimi, marka arşivi ve mevcut tecrübemizden yararlanarak çok farklı bir iş ortaya çıkardık. Zarafeti ön plana koyan çizgiler, hem prenses hem de evaze modellerimizde mütevazi bir asaleti ön plana koyuyor. Gelinlerimize tavsiyemiz ise sürecin sağlığı bağlamında tören tarihinden en az üç ay öncesinde butiklerimizi ziyaret etmeleridir. Bir gelinlik gelinin kişiliğine, yaşam biçimine, tarzına uygun olduğu derecede güzeldir. Sonuçta en mühim detay düğün olarak kutlamanın bütünselliği ve bu şenliğin başrollerinin kendilerini nasıl hissettikleridir. Akıldan çıkarılmaması gereken tam olarak bu neşe ve yansıttıklarıdır.

Trendleri Vücut Şekline Göre Yorumlamalı

Barrus/Neslişah Yılmaz

Bu sezon; klasik gelinliklere alternatif olarak; daha spor bir hava katan geometrik desenler ön planda. V dekolte de gündemde olacak. Prenses kollar yerini Viktorian kollara bırakarak, daha da kabarık bir hal alacak. Parıltının eksik olmadığı bir gelinlik hayal ediyorsanız; parlak kumaşlar, boncuklar, metalik işlemeleri tercih edeceğiz. Puantiye tüllerin kullanıldığı romantik gelinlikler de sezonda boy gösterecek. Bu sezon farklı olarak katmanlar daha da büyüyecek, fiyonklar daha da göz dolduracak. Minimal sevenler için sade gelinlikler uzun duvaklarla veya saç aksesuarlarıyla kendi gösterecek. Sade kullanılan duvakların yanı sıra dağınık bir şekilde yerleştirilmiş üç boyut çiçekler de tercih noktası olacak. Duvak takmak istemeyen gelinler için, geçtiğimiz yıl kullanılmaya başlanan pelerinlere ilgi giderek artıyor. Pelerinlerin seyyar olması gelinlerin hayatını da kurtaracak. Hareket kolaylığının yanında iki farklı gelinlik görüntüsüne sahip olacaksınız… Gece elbiselerinde ise; parlayan ince kumaşlardan hazırlanan tasarımlar gündemde olacak. Bu sezonun yükselen trendi pliseli her şey… Pliseli şifon elbiseler, payetler ön planda olacak. Bunun yanında fuşya, nar çiçeği gibi cesur renklerin kullanıldığı iddialı bir yaz bizi bekliyor.Renklerin ve desenlerin ahengini gece elbiselerinde de göreceğiz. Birkaç sezondur kullanılan payetler bu sezon büyüyen ve şekil değiştiren payetlerle gündemdeler. Kabarık elbiselere de ilginin arttığı bir sezon bizi bekliyor. Cool görünmek isteyenler içinse iki parça takım ve tulumlar bu sezonda alternatif seçenekler arasında yer alıyor. Tüm trendlere karşı elbette vücut hatlarınıza uygun modelleri seçmeniz sizin için daha uygun olacaktır.

Romantik Gelinlikler Ön Planda

Nur Yamankaradeniz

Güzel bir düğün için güzel bir gelin için onu bu mutlu gününde çok güzel gösterecek bir gelinliğe ihtiyaç var. Gelinliğin herkes için ifade ettikleri farklı elbette. Peki, 2019’da gelinlikler nasıl olacak? Bu sezon renklendi, neredeyse her gelinliğin danteli nude rengiyle astarlanıyor. Yeni sezonda gelinlerim daha sade, daha detaylı ve romantik gelinlikler tercih ediyor. 2019’da dünyada da karşımıza sade ve romantik gelinlikler çıkıyor. Fakat kabarık, prenses hatta devasa gelinlikler her zaman en çok sevilen ve beğenilen model oluyor. İki tam daire etek ve ekstra kuyruk ile gelinlikler muhteşem bir görüntüye sahip oluyor. Artık gelin evden çıkarken daha sade ve kullanışlı bir gelinlik tercih ederken, düğün için muhteşem, devasa gelinlikler giyiyor. After parti içinse genellikle kısa ve gösterişli gelinlikler söz konusu

Gelinlikte Kumaş Ve Mekan Kriteri

Gönül Kolat Susam

Gelinliğin kalitesini gösteren en önemli unsurların başında kuşkusuz kumaş geliyor. Gelin adaylarımız özellikle kumaş seçiminde bir moda tasarımcısına mutlaka danışmalı ve alışveriş öncesi kumaşlar hakkında gerekli bilgiyi edinmelidir. Ayrıca gelinlik seçiminde dikkat etmeleri gereken bir diğer konu da düğün mekanına uygun olarak gelinlik seçmeleridir. Düğününüzün yapılacağı mevsim de gelinliğinizin kumaşını etkileyen bir başka faktörlerden biri… Orta ve kısa boy gelinler, gelinlikte kabarık olmayan hafif kuyruklu evaze etekleri tercih etmelidir. Motif seçimlerinde ise küçük ve boyuna detaylar gelin adayları için iyi bir seçenek olabilir. Fazla kilosu olan gelin adayları ise belden kabarık gelinlik modellerinden kaçınmalı ve olabildiğince hatları belli etmeyen hafif dökümlü kumaşları kullanmaya özen göstermeliler. Eğer düğününüz kapalı bir mekanda ve akşam olacaksa daha ışıltılı ve daha belirgin çizgileri olan işlemeli dantelli gelinlikleri tercih edebilirsiniz. Tek parça ve fazla detayı olmayan hafif işlemeli bir gelinlik tercih ettiyseniz uzun bir duvakla oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Gelin adaylarının dikkat etmesi gereken konuların bir diğeri ise gelinlik provalarını son güne bırakmamaları olacaktır. Eğer gelinliğinizin üzerinizde şık, uyumlu ve rahat durmasını istiyorsanız provalara da gereken vakti ayırmaya özen göstermelisiniz. Gelinlik provaları sırasında tasarımcınız ile olabildiğince iyi bir diyalog kurun, aklınıza takılan tüm soruları sorun. Gelinlik provanızı son güne bırakıp kendinizi sıkıştırmamaya ve sezonun gelinlik trendleri ne olursa olsun kendi zevkinize ve vücudunuza uygun olan gelinliği seçmeye özen gösterin.

Özenli Detaylar Farklı Trendler

Oleg Cassini 2019 Gelinlik Modellerini İnceleyin

Unutulmaz düğünlerin ikonik gelinlerini hayallerindeki geceye hazırlamak için ilk günkü hevesi ve usta dokunuşlarıyla durmadan çalışan Viola Chan, her yıl olduğu gibi 2019’da da Oleg Cassini gelinlerini en özel hissettiren tasarımların altına imzasını atıyor. Yeni yılın gelinlik trendlerini nitelikli el işçiliği, özel dokulu kumaşlar ve kusursuz kalıplarla birleştiren Viola Chan, koleksiyonunu stil sahibi tüm gelin adaylarının beğenisine sunuyor.  Viola Chan for Oleg Cassini koleksiyonundaki victorian, romantik, retro, hafif renkli gelinliklerin yanı sıra sezonun zarif trendleri arasına yerleşen ince askılı, pelerinli ve volanlı gelinlikler de göz dolduruyor. Geleneksel ve saraylı gelinlerden özgür ruhlu bohemlere, kıvrımlı ve göz alıcı bir denizkızından modern çağ prenseslerine kadar her konsepte ve stile uygun şekiller alan 2019 trendleri; her isteği karşılayacak detaylara özenle dokunuyor.

Gelin Mi Gelinlik Mi?

Rabia Yalçın

Dünya tarihinde modası geçmeyen tek kostüm gelinlik. Bugün ise gelinlik olarak tanımladığımız kostüm tipi tarihi olarak çok yeni, geçen yüzyılda şekillenen bir moda. Bu unutulmaz günde güzel bir gelin olmak için bazı önemli noktaların altını çizelim. Bundan on sene sonra düğün albümünüze baktığınızda şimdi gülüyorsunuz ama o zamanlar çok modaydı açıklaması yapmak yerine zamansız bir güzellik görmeyi tercih edeceğinizi düşünüyorum. Düğün gününüzde bir moda kurbanı olmamak için son modaya veya en yeni trendlere bakarken her zamankinden daha dikkatli olmak gerekir. Gelelim en önemli noktaya… Rabia Yalçın markası için gelin her zaman gelinlikten önce gelir. Tasarıma başlamadan önce gelin adayını yakından tanımak isterim. Şahsi beğenilerin, isteklerin ve detayların en önde geldiği kıyafettir gelinlik. Bu yüzden başka birinin üzerinde beğendiğiniz gelinlikle yola çıkmamanızı öneririm. Bana şu gelinliği yap demek yerine benim için bir gelinlik tasarla kilit cümleniz olmalı. Ayrıca gelinliğiniz ne kadar güzel olursa olsun veya size ne kadar yakışırsa yakışsın, damat adayının fiziksel özelliklerine dikkat etmeden hazırlanan bir tasarımla yan yana verdiğiniz görüntü uyumlu olmaz.  Peki nasıl bir gelinlik seçmelisiniz? En önemlisi ya da en garanti sonuç vereni, dikkati tek bir noktaya toplamak. Gelinliğinizin iki büyük parçasından birini öne çıkarıp, diğer parçayı ona hizmet eden mükemmel bir detay olarak bırakın. Bir gelinlikte ya baş/duvak tasarımı ya da gelinlik önde olmalı. Bu iki parça birbiriyle yarıştığında ikisi de hak ettiği değeri göremiyor.  2019 trendleri bölgelere göre bariz farklılıklar gösteriyor. Orta Doğu ve körfez ülkelerinde işlemelere yoğunluk verilmiş kabarık modeller var. Kuyruk görüntüsü ise oldukça abartılıyor. Avrupa’da ise dantel ve kuğu görüntüsü ise balık ve A kesim modeller göze çarpıyor. Duvak modelleri sade ve tamamlayıcı öge olarak tutulmuş.

Gelinlik Modellerini Vücut Şekline Göre Yorumlamalı!

Merve Akdoğan

İstanbul Üniversitesi Radyo TV bölümü mezunu olan Merve Akdoğan, web içerik editörüdür. Moda, Kadın, Stil, Güzellik, Seyahat/Gezi alanlarında içerikler üreten editörümüz, alanında uzman isimlerle röportajlar da yapmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın