Khachapuri

Gürcü mutfağı oldukça kuvvetli mutfakların arasındadır. Ve bu kuvvetli mirasın izlerini taşımaktadır. Khachapuri Karadeniz Pidesi’nin atası sayılıyor. Sunum ve lezzetiyle bambaşkadır. Pidenin harcında “Sulguni” ve “Imerilutan Peyniri” bulunuyor. Yumurtalı ve yumurtasız olarak pişiriliyor. 

Kullanılacak Malzemeler:
1.5 Kg. Un
½ Tatlı Kaşığı Karbonat
3 Adet Yumurta
¼ Paket Tereyağı
1 Küçük Paket Yaş Maya
Yeteri Miktarda Su

İç Malzemesi İçin:
Az Tuzlu ve erimeyen Yumuşak Köy Peyniri ve dış tarafına sürülmek üzere tereyağı
Yapılışı:

1.5 kg. unu düz bir zemin üzerine döküp elinizle havuz şekline getirin. Ortasına 1 küçük paket yaş mayayı, ¼ paket tereyağını ve bir miktar suyu koyup kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar elinizle yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru bir kenarda yarım saat kadar dinlendirerek hamurunuzun mayalanmasını sağlayın. Kabarmış hamurunuzdan unlanmış bir zemine yumruk büyüklüğünde parçalar kopartarak kalınca açın. Yumuşak köy peynirinizi bir çatalla ezerek harç haline getirerek kısa bir müddet yoğurun. Yoğurduğunuz peyniri hamurun ortasına yayın. Hamurunuzu elle inceltin. Hazır olan hamurunuzu önceden ısıtmış olduğunuz sıvı yağlı teflon bir tavada altlı üstlü pişirin. Pişirmiş olduğunuz Haçapurilerin üzerindeki unları bir fırçayla temizleyin. Her iki tarafına bol miktarda tereyağı sürerek servis yapın. 

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın