Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Heyecanla beklediğimiz kurban bayramına sayılı günler kaldı. Peki, kurban etini nasıl uzun süre koruyabiliriz? İşte cevabı..

 

KURBAN ETİNİ SAKLAMADAN ÖNCE DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER

  • Kurban etini saklarken herkes gibi derin dondurucuya koyuyoruz. Ama dondurucuya koymadan önce etin mutlaka en az beş saat dinlendirilmesi gerekiyor. Ardından dinlendirdiğiniz eti önce dolaba ardından dondurucuya koyabilirsiniz.
  • Etinizi derin dondurucuya koymanız onu saklamanız için yeterli olmayacaktır. Çünkü etinizi korumanız için ona özel bir alan oluşturmalı ve yanına başka hiç bir şey koymamalısınız.
  • Etinizi dondurucuya mutlaka bir kabın içerisinde ya da poşet içerisinde koyun. Ki bu aşamadan önce de etinizi bir tepsiye serip beş saat dinlendirdikten sonra koymalısınız.
  • Eti evde işleyecekseniz et bıçaklarının keskin olduğundan emin olun.

 

KURBAN ETİ NASIL KORUNUR?

  • Öncelikle et ne kadar küçük kesilirse raf ömrü de o kadar az olur. Bunun için etinizi keserken büyük büyük kesmeye özen gösterin.
  • Eti küçük küçük doğrayarak ardından kıymadan geçirerek saklarsanız daha uzun süre Eti kullanabilirsiniz.
  • Derin dondurucu ısısının sıfır derecenin altında 18 derecede olmasına dikkat edin.
  • Derin dondurucudan çıkarttığınız eti mutfak tezgahında bekleterek çözdürülmesini bekleyin.

 

İrem U.

Aysha Dergi Yazı İşleri Müdürü olan İrem Uluerciyes, moda, güzellik, stil, güncel konularda yazılar yazıp, alanında uzman isimlerle röportajlar gerçekleştirmektedir.

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın