Heyecanla beklediğimiz kurban bayramına sayılı günler kaldı. Peki, kurban etini nasıl uzun süre koruyabiliriz? İşte cevabı..
KURBAN ETİNİ SAKLAMADAN ÖNCE DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER
- Kurban etini saklarken herkes gibi derin dondurucuya koyuyoruz. Ama dondurucuya koymadan önce etin mutlaka en az beş saat dinlendirilmesi gerekiyor. Ardından dinlendirdiğiniz eti önce dolaba ardından dondurucuya koyabilirsiniz.
- Etinizi derin dondurucuya koymanız onu saklamanız için yeterli olmayacaktır. Çünkü etinizi korumanız için ona özel bir alan oluşturmalı ve yanına başka hiç bir şey koymamalısınız.
- Etinizi dondurucuya mutlaka bir kabın içerisinde ya da poşet içerisinde koyun. Ki bu aşamadan önce de etinizi bir tepsiye serip beş saat dinlendirdikten sonra koymalısınız.
- Eti evde işleyecekseniz et bıçaklarının keskin olduğundan emin olun.
KURBAN ETİ NASIL KORUNUR?
- Öncelikle et ne kadar küçük kesilirse raf ömrü de o kadar az olur. Bunun için etinizi keserken büyük büyük kesmeye özen gösterin.
- Eti küçük küçük doğrayarak ardından kıymadan geçirerek saklarsanız daha uzun süre Eti kullanabilirsiniz.
- Derin dondurucu ısısının sıfır derecenin altında 18 derecede olmasına dikkat edin.
- Derin dondurucudan çıkarttığınız eti mutfak tezgahında bekleterek çözdürülmesini bekleyin.