Gri Saç Rengi Kimlere Yakışır: Gri Ombre ve Gri Balyaj

Son yıllarda sıkça gördüğümüz gri ve tonları saçlar, zamanın akışını bekleyemem diyenlerin yeni modası. Cesur ve iddialı bir görünüm katan gri renk saçları önümüzdeki yıllarda da sık sık görmeye devam edeceğiz gibi. Zira soğuk tonlu bu renk doğru cilt rengine sahip kişilerle buluşunca oldukça karizmatik bir görünüm ortaya çıkarıyor. Bu renk sizin de ilginizi çekiyorsa gri saç renkleri kimlere yakışır onu inceleyelim.

Gri Saç Rengi Kimlere Yakışır

Gri saç rengi gümüş tonda parlak yansımaların olduğu nötr bir renktir. Dolayısıyla da her cilt tipine uygun olması mümkün değildir. Gri saç renkleri genel olarak buğday tenli veya esmer kişilerde güzel durmaktadır.

Eğer beyaz tenli bir kişiyseniz gri renk sizi soluk göstereceğinden bu renkten uzak durmanız gerekir. Tabii gri saç rengi kullanımının yaygınlaşması sebebi ile farklı kullanım şekilleri ve tonları da çıkmıştır. Koyu grileri tercih ettiğiniz veya kendi saç renginizin aralarına bu rengi uyguladığınız sürece beyaz tenli de olsanız bu rengi kullanabilirsiniz. Ayrıca makyaj yapan bir kişiyseniz sıcak tonlarda yapacağınız bir makyaj ile gri saç renginin sizi soluk göstermesi durumundan kurtulabilirsiniz. Fakat makyajla aram yok ve koyu bir renk düşünmüyorum diyorsanız griden farklı renkleri tercih etmeniz gerekir.

Gri Saç Rengi Kimlere Yakışır
Gri Saç Rengi Kimlere Yakışır

Gri Saç Renkleri

Gri saç renginin buğday tenli ve esmer kişilere yakıştığını söylemiştik. Bunun dışında gri renk, farklı saç renkleriyle bir araya getirilerek kullanılabilir. Bu saç renklerinde kullanılacak farklı tonlara baktığımızda sarı-gri, siyah-gri, kumral-gri ve kahve-gri renklerinin uyum içerisinde olduğunu görüyoruz. Kahve saç tonları neler?

Buğday tenli kişilere sarı – gri saç renkleri yakışırken esmer kişilere siyah gri saç rengi daha uygundur. Beyaz tenli kişiler ise gri renk kullanmak istiyorlarsa ombre veya balyaj yöntemini kullanarak cilt renklerine uygun bir model ortaya çıkarabilirler. Hatta buğday tenli veya esmer olmanıza rağmen gri tonlarının size yakışıp yakışmayacağı konusunda emin olamıyorsanız ombre veya balyajla başlamak en doğru tercih olacaktır.

Gri Ombre Kimlere Yakışır

Ombre son yıllarda saçlardaki renk geçişlerini göstermenin en güzel yolu. Gri modasının da yaygınlaşmasının ardından ombre ve gri kombinasyonu yapılarak oldukça güzel modeller oluşturulmaya başlandı. Gri ombre, koyu renk saç uçlarının gri ile renklendirilmesi şeklinde yapıldığı gibi gri renk saçların uçlarına siyah gibi koyu renklerin kullanılmasıyla da yapılmakta. Eğer saçlarınızda köklü bir değişiklik yapmak istemiyorsanız gri ombreyi deneyerek saçlarınızın uçlarını renklendirebilirsiniz. Gri ombre buğday tenli ve esmer kadınlarda güzel durduğu kadar beyaz tenli kadınlara da oldukça yakışacak bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. 2019 İstanbul ombre saç fiyatlarını öğrenmek için tıklayın!

Gri Ombre Kimlere Yakışır
Gri Ombre Kimlere Yakışır

Gri Balyaj Kimlere Yakışır

Ombre gibi diğer bir popüler saç boyama tekniği de balyaj. Gri balyaj genelde siyah ya da koyu renk bir saç üzerine açıcı uygulanmasıyla saçın beyaza kadar açılıp istenilen gri tonuna boyanmasıyla yapılmaktadır. Ombreden farkı; ombre sadece saçın uçlarına uygulama şeklinde yapılırken balyaj, koyu renk saçın açıldıktan sonra  tutam tutam ayrılarak istenilen gri tonuna boyanmasıyla yapılır. Yani balyajda gri renkler uçlarda değil boyanan saç demetlerinin tümünde bir bütün olarak görünür.

Siyah veya koyu renk saç üzerine yapılan balyaj oldukça hoş görünmektedir fakat saçınız koyu renk veya siyah değilse balyaj tercih etmemeniz daha doğru olacaktır, çünkü açık renk saç üzerine gri balyaj hoş durmayacaktır.

Siyah Saç Rengi Kimlere Yakışır makalemize göz atın..

Gri Balyaj Kimlere Yakışır
Gri Balyaj Kimlere Yakışır

iş sağlığı ve güvenliği maaşları 2019

Ayşe Özgün

Moda ve alışveriş kategorilerinde trend stiller ve markalardaki indirimler, kampanyalar hakkında bilgiler sunar. Sağlık uzmanı olan editörümüz uzmanlaştığı alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor. İletişim: ayse.ozgun@aysha.com.tr

Henüz Yorum Yok

Bir Cevap bırakın